UAF misdaden in Boetsja, regio Kiev. Valse Vlag. Propaganda aanval tegen Rusland onthuld

Het Russische Ministerie van Defensie heeft bevestigd dat de informatie van Kiev over de massamoorden in het Oekraïense Boetsja niet waar is en dat de beelden in scène zijn gezet.

Het Russische Ministerie van Defensie verklaarde, dat alle feiten onweerlegbaar bevestigen dat de foto’s en videobeelden uit Boetsja een andere enscenering zijn van het Kievse regime voor de Westerse media, zoals dat ook het geval was in Mariupol met de kraamkliniek, en ook in andere steden.

Er werd aan toegevoegd dat:

– Alle eenheden van de Russische troepen trokken zich op 30 maart volledig terug uit Boetsja en deze opnamen verschenen op de 4e dag daarna, toen SBU-officieren en vertegenwoordigers van de Oekraïense TV daar aankwamen;

– Tijdens het verblijf van de Russische soldaten in Boetsja is geen enkele burger gewond geraakt;

– 452 ton humanitaire hulp werd door Russische militairen in de nederzettingen van de regio Kiev aan de burgerbevolking geleverd en uitgereikt.

Na de terugtrekking van de Russische troepen uit de regio Kiev wordt in de Oekraïense media nu vooral aandacht besteed aan steden in de buurt van de hoofdstad waar net hevige gevechten zijn uitgebroken. Beelden die enkele dagen geleden door plaatselijke bewoners werden gedeeld, bevestigden dat er burgers waren gedood in hevige gevechten die uitbraken tijdens de Russische terugtrekking.

Zodra Oekraïense journalisten het gebied bereikten, bleken de straten van Boeka bedekt te zijn met lijken. Het is duidelijk dat Russische militairen ervan worden beschuldigd massaal op burgers te hebben geschoten toen zij het gebied verlieten.

Deze video uit Boetsja werd door bijna alle Oekraïense media tegelijk gedeeld. In de achteruitkijkspiegel zie je een Oekraïense zombie opstaan, waarschijnlijk om een interview te geven aan de verslaggevers.

Volgens berichten in de Oekraïense media zijn burgers door Russische militairen doodgeschoten toen zij de stad uit renden. Dit zou waarschijnlijk de reden zijn waarom de lijken allemaal bij elkaar liggen.

In de video, kan men zien:

  • alle doden liggen met het gezicht naar beneden;
  • mensen liggen door elkaar
  • een lichaam met demonstratief vastgebonden handen is te zien naast de doden zonder vastgebonden handen, iemand ligt naast een fiets
  • een paar meter verderop liggen lichamen met witte armbanden (teken voor burgers in de gebieden die onder Russische controle staan);
  • er is bijna geen bloed in de buurt van de doden die van dichtbij langs de weg zouden zijn doodgeschoten door Russische militairen
  • er zijn geen vrouwen en kinderen, alleen mannelijke lichamen te zien op de video;
  • een van de doden staat op.

Russische troepen verlieten de stad op 30 maart. Er waren vier dagen nodig om nep schokkende berichten uit Bucha voor te bereiden.

In het algemeen toont de door de MSM verspreide berichtgeving duidelijk de benaderingen die in Syrië herhaaldelijk zijn gebruikt binnen de anti-Russische propagandacampagne.

Meer beelden uit het gebied laten er geen twijfel over bestaan wie er achter de beschietingen op burgers zit. Kort nadat Russische troepen de stad hadden verlaten, drongen Oekraïense militanten van de zogenaamde territoriale verdediging Boetsja binnen. Zij schoten doelbewust alle mannen neer die geen blauwe armbanden droegen.

 

Aan het begin van de video, vraagt een van de Oekraïense militanten:

– Er zijn jongens zonder blauwe armbanden, mag ik op ze schieten?
– Tuurlijk, f**k!

De twee video’s die door de Oekraïense MSM zijn verspreid over de vermeende misdaden van de Russische militairen, zijn allemaal in scène gezette vervalsingen.

Tegelijkertijd bevestigen Oekraïense commandanten in hun interviews, dat de UAF artillerie-eenheden een grote offensieve operatie hebben uitgevoerd tegen Russische troepen die zich uit Boetsja terugtrokken. De Oekraïense beweringen dat er gevechten uitbraken in de stad en dat de Oekraïense artillerie wachtte tot de Russische tanks de straten verlieten, worden ook gelogenstraft door de video’s die door dezelfde Oekraïense militanten zijn gedeeld.

Op de straten zijn talrijke kraters te zien, evenals vernielde Russische tanks.

Terwijl de Russische troepen zich terugtrokken, opende de UAF het zware artillerievuur in een poging zoveel mogelijk Russisch materieel te vernietigen. Het gevolg was dat een groot aantal burgers werd gedood.

De AFU blokkeerde de mensen in de door oorlog verscheurde stad een maand geleden, toen ze bruggen opbliezen die naar Irpen leiden.

Adviseur van het Hoofd van het Kabinet van de President van Oekraïne, Mikhail Podolyak, heeft de in scène gezette video’s al gebruikt als excuus om op Twitter wapens te vragen aan Westerse landen.

Nagekomen:
Het Russische Leger wijst er ook op, dat de burgemeester van Boetsja, Anatolij Fedoroek, op 31 maart in zijn videotoespraak zei: “dat er geen Russische militairen in de stad waren en hij maakte zelfs geen melding van plaatselijke bewoners, die met vastgebonden handen op straat waren doodgeschoten,”!

Plaats een reactie