Oekraïense nazi’s verbrandden Russische gevangene levend

Bovenstaande video is gemaakt in het dorp Dolgengoe, ten zuiden van de stad Izyum.
Onlangs hebben door Rusland geleide troepen de controle over het dorp opgeëist. Op 16 mei mislukte een tegenaanval van de Strijdkrachten van Oekraïne in Dolgenkoe.

De Russische militairen beschreven de opruimoperatie in het dorp, toonden de militaire stellingen en het buitenlands materieel dat door de AFU was achtergelaten. Op de video toonden de Russische militairen de plaats waar de Oekraïense militanten een Russische gevangene levend verbrandden. Zij bevestigden ook dat de AFU-leden een vrouw hebben verkracht en vermoord in een van hun militaire stellingen in de buurt. Een foto van haar lijk werd eerder gepubliceerd.

Ze lieten ons niet naar binnen gaan. We verpletterden een DZOT (een boom-aarde vuurpunt) daar, we verpletterden het hier, met directe treffers. Dat is wat onze dappere artillerie deed.

Veel mijnen, deden hun werk goed. Eerst wij, dan de sappeurs. Je ziet de touwen, we plukken ze naar beneden, dan kijken we of er anti-tank mijnen onder liggen. Daar is er een afgegaan. Hier slaan hun clusterbommen in, walgelijk… het splijt en slaat in met 2,5 duizend stukjes kleine granaatscherven.”

“Op de eerste, tweede mei zitten we met Azat in de kelder, ’s morgens begint een artilleriebombardement, een mijn begint te “leggen” precies rond onze blindage, fuck. Stopt een beetje, een paar minuten later horen we letterlijk een paar meter van ons vandaan: “Luister, jongens, ja ze zijn allemaal weggerend.

Ik wist verdomme niet wat ik moest doen, we zijn met z’n tweeën, in een seconde denk ik dat onze mannen allemaal weg zijn, en alleen wij tweeën zijn hier gebleven…
Ik greep de “Efka” (een F-1 anti-persoonsmijnen granaat), ik hield hem vast, ik trilde, een paar seconden gingen voorbij, milities kwamen, met de letter Z.. Ik ben opgelucht, alsof ik opnieuw geboren ben. Dat was het engste moment van mijn leven.

En dus eigenlijk, gisteren, begonnen we een offensief, werkten met artillerie aan die kant, aan die kant, sloegen ze uit, daar hebben we verdomme hun auto vernietigd, ze trokken zich terug diep in het “groen” (of beboste gebied) daar. Dat is eigenlijk alles… wat valt er nog meer te zeggen.

s Nachts keek ik vanaf de vuurpositie, waar de school is afgebroken, sommigen van hen zijn er nog, aan de andere kant zijn ze er niet meer. Ze renden voor hun leven, lieten hun bezittingen achter, documenten, hele plunjezakken, daar: geld, documenten, telefoons, tandenborstels, alles ingepakt. Ze hebben zich gehaast, kregen twee minuten om in te pakken, draaiden zich om en vertrokken.

“Dus we gaan naar binnen, hier hebben ze droge rantsoenen, Brits, gemaakt in Groot-Brittannië, AGS gevonden, MG42, beneden zijn er een heleboel slaapzakken, droge rantsoenen en persoonlijke bezittingen. Ze hebben hun persoonlijke bezittingen achtergelaten, samen met documenten en telefoons.”

“Dat is niet van ons. Het is een Engels droog rantsoen.”

“De verschrikkingen van de oorlog, ze hebben daar een jongen levend verbrand. We zagen dat ze hem vastgebonden op het vuur legden. Er is een vrouw die verkracht en vermoord is. Maakt niet uit, we zullen onze wraak krijgen! We wreken ons met elke stap, met elke seconde, ze zullen het begrijpen. Maar het is niet menselijk dat dit doet, nee, het is niet menselijk. Een mens zou nooit zoiets doen: iemand levend verbranden. Maar maakt niet uit, er is niet veel meer over, nu sluiten we de ring en ze zullen er zijn… en dat is het, het keerpunt van de oorlog zal definitief zijn!”

“Toen onze jongens binnenkwamen, die er niet uit konden komen… hier werd hij levend verbrand op de brandstapel. Hier ligt hij. Waarschijnlijk is het de commandant van de compagnie.

 

Bron
Southtfront

Vermoorde vrouw

Plaats een reactie