Video: de bloeiende stad Severodonetsk wordt geplunderd door Oekraïense soldaten

De stad Severodonetsk in de Volksrepubliek Luhansk blijft onder controle van de Oekraïense strijdkrachten (AFU). De door Rusland geleide troepen hebben de controle over de steden ten noorden en ten oosten van de stad reeds overgenomen en de buitenwijken van de stad bereikt. Er werden hevige gevechten gemeld bij het busstation van de stad in het oostelijke deel van Severodonetsk.

Een plaatselijke burger deelde een video waarop te zien is hoe de stad door het Oekraïense leger wordt bezet. De video bewijst dat er in Severodonetsk nog burgers zijn die niet door de Oekraïense autoriteiten zijn geëvacueerd. Op de beelden zijn enkele verwoestingen te zien die door de artillerie-aanvallen zijn aangericht. Tegelijkertijd is duidelijk te zien dat de grootste vernielingen aan de civiele infrastructuur zijn aangericht door de Oekraïense militairen die in Severodonetsk zijn ingezet. Bijna alle winkels die op de video te zien zijn, zijn geplunderd door de Oekraïense strijders. Zij beroofden ook burgers.

Zoals het geval is in alle Oekraïense steden die door het Russische leger tijdens de militaire operaties werden geblokkeerd, woerden eerst alle autozaken leeggeroofd. Luxe auto’s worden ook in beslag genomen van burgers onder het voorwendsel dat ze zullen dienen voor de behoeften van het Oekraïense leger. Noch de Range Rover, noch de Lexus worden echter aan de frontlinie gezien.

Hieronder een vertaling van het gesprokene in de video:

Ik ga wat bier kopen. Dus alles is verlaten in de stad. … “Alep” supermarkt geplunderd. … Dat is hoe de klappen op het asfalt vielen. Al deze winkels zijn ook verlaten en geplunderd. Alles werd geopend en geplunderd. U moet begrijpen dat dit allemaal kapot gemaakt is door het (Oekraïense) leger, en dan komt iedereen binnen. En dan zullen ze zeggen dat het niet duidelijk was wie het allemaal gedaan heeft. Ik zal niet schieten in de buurt van de kinderwinkel, ze hebben hun posities daar onder een bloeiende appelboom. Hier is nog een winkel geplunderd.

Waar de generator werkt, daar zijn de onderhoudsmensen. Ze namen mijn generator, teven. Vandaag kwam Ivanich naar ons toe om te douchen, er was geen water, hij zegt dat er 4 rijen garages geplunderd waren. Alles werd geopend, alle auto’s werden meegenomen. Dat is het, verdomme. Mijn garage werd geopend, maar er werd niets aangeraakt. (Vriend) probeerde een andere generator naar mij te brengen vanuit zijn fabriek, die hebben ze ook meegenomen, trutten. Alles werd geplunderd in zijn fabriek. Zelfs de machines die de tegels maakten. Ze hebben een granaat geplaatst, ze opgeblazen. Er waren geen stakingen daar…..

Wanneer gaan die klootzakken weg?! … Ik kom naar ons huis en laat het je zien. Er waren geen stakingen, alle winkels zijn gewoon geplunderd. Er is een auto afgebrand, er kan een klap zijn geweest.

Oh, Grads weer. Laat me mijn biertje kopen!

Ze kwamen hier, toen hebben ze alles daar opengebroken. Autozaken zijn allemaal geplunderd door de militairen. Ze hebben reserveonderdelen nodig of wat de fuck ze ook nodig hebben.

Zo ziet de stad er bloeiend en mooi uit. Heb je een koelkast nodig? Kom binnen, neem het.

Bron

Plaats een reactie