Er wordt minder gas geleverd via de Nordstream-pijp

De Nos schrijft daarover:
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom meldt dat door de Nordstream-pijp richting Duitsland mogelijk 40 procent minder gas zal stromen. Volgens het bedrijf komt dit door technische problemen. Na het bericht schoot de Europese gasprijs omhoog.

Het bedrijf zegt dat door de problemen zo’n 100 miljoen kubieke meter gas per dag door die leiding kan stromen, in plaats van de geplande 167 miljoen. Dit zou onder meer komen doordat het Duitse industrieconcern Siemens bepaalde pompapparatuur niet heeft teruggegeven die naar het bedrijf was gestuurd voor reparatie. Dit zou komen door sancties tegen Rusland.

Inderdaad zit daar de kneep.
Siemens heeft zich geheel teruggetrokken uit Rusland, met als gevolg dat van de 8 pompstations in Sint-Petersburg er nog maar drie in bedrijf zijn.

Plaats een reactie