VS en VK kondigen doel aan van nieuwe militaire alliantie tegen Rusland

VS en VK kondigen doel aan van nieuwe militaire alliantie tegen Rusland
Geschreven door Eric Zuesse

Vanwege hun onverwachte moeilijkheden om Oekraïne en Finland in hun bestaande anti-Russische militaire alliantie, de NAVO, te krijgen, proberen de regeringen van zowel de VS als het VK nu een nieuwe anti-Russische militaire alliantie op te richten die alleen uit henzelf bestaat plus naties die aan Rusland grenzen, zodat de nucleaire raketten van de VS en het VK aan de grens met Rusland kunnen worden opgesteld op slechts vijf minuten vliegtijd van hun blitz-nucleaire-vernietiging van Moskou – een te korte tijd voor Rusland om zijn vergeldingswapens te kunnen lanceren. Het doel is om Rusland op zo’n snelle manier te veroveren dat Rusland niet in staat zal zijn om terug te slaan op een plotselinge nucleaire aanval van de VS en het VK. Sinds tenminste 2006 is dit het doel (het heet “Nucleaire Voorrang” – de mogelijkheid voor de VS om een nucleaire oorlog tegen Rusland te winnen). Het bereiken van dit resultaat door de NAVO blijkt echter te langzaam te gaan, als het al bereikt zal kunnen worden. Daarom hebben de regeringen van de VS en het VK een alternatieve methode ontworpen, die wellicht sneller zal zijn.

Voor zover tot dusverre publiekelijk bekend is, is dit plan niet in Washington, maar in Londen ontstaan; de “speciale relatie” die tussen deze twee regeringen bestaat, is echter zo innig dat een dergelijk voorstel vrijwel zeker zorgvuldig tussen deze twee regeringen zou zijn uitgewerkt, voordat er iets publiekelijk over bekend werd. Bovendien is het militaire karakter van deze alliantie zorgvuldig verborgen gehouden in het openbaar beschikbare taalgebruik, zodat het publiekelijk bekend is als een alternatief voor de EU en niet voor de NAVO – de militaire alliantie, die het duidelijk is en zo is gemotiveerd.

Op 26 mei kopte Federico Fubini van de Milanese krant Corriere della Sera “Boris Johnsons geheime plan om Oekraïne te verdelen van Rusland en de EU: het Europese Gemenebest” (“Il piano segreto di Boris Johnson per dividere l’Ucraina da Russia e Ue: il Commonwealth europeo”), en hij meldde dat Johnson sinds zijn verrassingsbezoek aan Kiev op 9 april hoopt een “alternatief voor de Europese Unie” te creëren, dat echter meer een alternatief voor de NAVO zou zijn, en dat landen die niet rabiaat vijandig tegenover Rusland staan (zoals Turkije of Hongarije) geen vetorecht zou toestaan (zoals het stationeren van Amerikaanse en/of Britse troepen en raketten). S en/of UK troepen en raketten in Oekraïne of Finland aan of nabij de grens van Rusland en dicht bij Moskou – het centrale commando van Rusland).

Johnson’s plan is dat als, wanneer de Europese Top op 23 juni bijeenkomt, Zelensky ontevreden blijkt te zijn met de garanties die hij van de EU zal krijgen met betrekking tot het EU-lidmaatschap van Oekraïne (wat een noodzakelijke opmaat zou zijn voor NAVO-lidmaatschap), “Zelensky het alternatieve aanbod van Boris Johnson serieuzer zou nemen”.

Op 15 juni heeft het Russische RT News “VS steunt idee van nog een militair blok: Washington zal een mogelijke veiligheidsalliantie tussen het VK, Oekraïne, Polen en de Baltische Staten steunen, zegt de Amerikaanse gezant bij de NAVO” en meldde dat: “De permanente vertegenwoordiger van de VS bij de NAVO, Julianne Smith, dinsdag zei dat Washington het idee van een nieuwe veiligheidsalliantie, die naar verluidt Oekraïne, het VK, Polen, de Baltische Staten en mogelijk Turkije zou kunnen omvatten, zou ‘willen steunen’.” Turkije maakt deel uit van dit plan omdat zijn twee zeestraten, de Bosporus en de Dardanellen, de toegang tot en uitgang uit de Zwarte Zee – Ruslands belangrijkste kustlijn – controleren en daarmee de toegang van de Amerikaanse marine tot het mogelijk decimeren van Ruslands marine op de Krim, wat een belangrijk onderdeel zou zijn van de verovering van Rusland. Als Turkije zich niet bij deze nieuwe alliantie aansluit, zal de Amerikaanse regering vermoedelijk een nieuwe staatsgreep plegen om de Turkse regering te vervangen.

Dit zou het “Plan B” van de VS en het VK zijn, voor het geval de NAVO onvoldoende verenigd blijkt om een einde te maken aan de onafhankelijkheid van Rusland.

BRON

Plaats een reactie