“Offers” moeten worden gebracht

Daar gaan we weer: topambtenaren in het Westen waarschuwen hun bevolking voor “Oekraïne-moeheid”, en zeggen dat er “offers” moeten worden gebracht voor de lange termijn, ondanks de “hoge kosten” in bloed en schat van het blijven opvoeren van de steun aan Oekraïne.

Deze keer is het de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, die ongebruikelijk botte verklaringen aflegt, gericht tot de gewone massa.

“We moeten ons voorbereiden op het feit dat het jaren kan duren. We mogen de steun aan Oekraïne niet laten verslappen”, zo begon hij in een interview dat zondag werd gepubliceerd door de Duitse krant Bild am Sonntag. Hij benadrukte dat dit het geval moet zijn “zelfs als de kosten hoog zijn, niet alleen voor militaire steun, ook vanwege de stijgende energie- en voedselprijzen”.

Niet genoemd in zijn oproep is de waarde van goederen en geld dat in minder dan vier maanden tijd naar de Oekraïne is gevloeid: $54.000.000.000

En nu dus een oproep om de westerse economiën nog meer te laten bloeden voor de Oekraïne.

 

Plaats een reactie