Oekraïne verbiedt belangrijkste oppositiepartij, legt beslag op al haar bezittingen

“Baken van democratie” treedt hard op tegen andersdenkenden.

Geschreven door Paul Joseph Watson

De Oekraïense autoriteiten hebben de belangrijkste oppositiepartij van het land verboden en al haar bezittingen in beslag genomen, waardoor opnieuw het verhaal wordt ondermijnd dat president Zelenski een baken van democratie leidt.

Het ministerie van Justitie kondigde de maatregel aan via Facebook en onthulde dat het Oppositieplatform – “Voor het Leven” was gesloten en dat zijn bezittingen, geld en eigendommen aan de staat waren overgedragen.

De activiteiten van de partij waren in maart opgeschort nadat ze ervan beschuldigd was medeplichtig te zijn aan Rusland en “anti-Oekraïens” te zijn.

Het verbod betekent dat de belangrijkste politieke oppositie van Zelenski is uitgeschakeld.
De “OPPL” was de op één na grootste partij van het land en haar populariteit overtrof vorig jaar die van Zelenski’s partij “Dienaar van het Volk.

De leider van deze partij, Viktor Medvedchuk, die beweert dat hij alleen maar de belangen van het Oekraïense volk behartigt door te streven naar betere betrekkingen met Rusland, werd vorige maand onder huisarrest geplaatst.

Volgens de aankondiging wordt de partij ervan verdacht “de soevereiniteit” van Oekraïne te ondermijnen, terwijl de autoriteiten al tien andere politieke oppositiepartijen om dezelfde reden hebben verboden.

Vorige maand ondertekende president Zelenski een wetsvoorstel dat het groene licht gaf om elke partij te verbieden die het regeringsbeleid inzake de Russische invasie betwistte, waarbij rechtbanken de bevoegdheid kregen om zonder recht van beroep beslag te leggen op activa.

Terwijl oppositiepartijen worden uitgewist, worden Oekraïners die een afwijkende mening zijn toegedaan, ook opgepakt en gearresteerd door gewapende mannen van de Oekraïense veiligheidsdienst.

Zoals wij al eerder hebben benadrukt, probeert Oekraïne ook burgers die in andere Europese landen wonen uit te leveren en gevangen te zetten als zij kritiek hebben op Zelensky.

Ondertussen wordt president Zelensky door westerse media nog steeds bejubeld als een dappere verdediger van de democratie in tegenstelling tot de brute autocratische dictators die Rusland beheersen.

Wat een grap.

Twitter:

AP accompanies Zelensky’s SBU thugs as they kidnap Ukrainians who speak out against the regime. This is an obvious propaganda piece designed to normalize crushing dissent. Imagine how they act when cameras aren’t on.

 

Overgenomen van:

Ukraine Bans Main Opposition Party, Seizes All Its Assets

 

Plaats een reactie