G7-leiders: raketaanval op winkelcentrum Oekraïne is oorlogsmisdaad

G7-leiders: raketaanval op winkelcentrum Oekraïne is oorlogsmisdaad

Dat schrijft RTL op 28 juni j.l.
De NOS schrijft o.a. dit:

Zelensky: raketaanval op winkelcentrum

De Russen hebben een raketaanval uitgevoerd op een winkelcentrum in de plaats Krementsjoek, stelt president Zelensky. Volgens de Oekraïense president waren er zo’n duizend mensen in het winkelcentrum tijdens de aanval.

Krementsjoek is een stad met 200.000 inwoners in het midden van het land aan de rivier de Dnjepr. Het is onduidelijk hoeveel slachtoffers er zouden zijn gevallen bij de veronderstelde raketaanval.

De NOS heeft vastgesteld dat deze door onder andere Zelensky gedeelde beelden van het brandende winkelcentrum inderdaad in Krementsjoek zijn gemaakt:

Grote brand in een winkelcentrum in Krementsjoek, waarschijnlijk na een raketinslag.

Er zijn berichten dat de winkel niet open was, die dag.
En hoe kan het kleine aantal doden verklaard worden?

Achter die winkel was een gebouw voor de reparatie van oorlogstuig en ook schijnt er munitie opgeslagen te zijn geweest.

Dat gebouw is getroffen door een precisieraket en vervolgens ontploft.
En die ontploffing heeft de winkel in brand gezet!
En de doden zullen gevallen zijn in die reparatie werkplaats.

Ongemakkelijke vragen aan Oekraïense autoriteiten door burgers in Kremenchug

 

Een vrouw uit de Oekraïense stad Kremenchug heeft op sociale netwerken een video gedeeld, waarin zij de lokale autoriteiten ongemakkelijke vragen stelt na de dood van burgers in een winkelcentrum dat op 27 juni afbrandde.

Die dag hebben de Russische lucht- en ruimtestrijdkrachten toegeslagen in hangars in de buurt van de Kremenchug Road Machinery Plant, waar wapens en munitie waren opgeslagen, die van de Verenigde Staten en Europese landen waren ontvangen. Als gevolg van de explosie vloog een nabijgelegen winkelcentrum in brand.

Ondanks pogingen van de Kievse propaganda om het Russische leger te beschuldigen van een opzettelijke aanval op een civiel object, geloven de plaatselijke bewoners deze leugens niet meer. De Oekraïners begrijpen dat het regime in Kiev het leven van burgers opoffert om een beeld te creëren van “wrede Russische indringers” en om hun zwakte en verliezen aan de frontlinies te rechtvaardigen. De mensen zijn verontwaardigd over de lokale autoriteiten, die civiele objecten blijven veranderen in “strategische militaire doelen” voor Russische raketten en zich niet bekommeren om de bescherming van het leven van gewone mensen.

BRON

 

Plaats een reactie