Amerikaanse veteranen van de Mozartgroep bevestigen de kritieke situatie van de Oekraïense troepen in Bakhmut

De situatie bij Bakhmut zal een ramp kunnen worden voor het Oekraïense leger. Er zijn meer aanwijzingen dat de AFU zware verliezen lijdt aan mankracht en voertuigen, terwijl het Oekraïense commando nog steeds niet in staat is de frontlinie te stabiliseren.

Een artikel in de New York Times van eind november, beschrijft overvolle ziekenhuizen, terwijl Oekraïne “stromen versterkingen” heeft gestuurd. Volgens soldaten en plaatselijke bewoners is Bakhmut “een vernietigende draaikolk geworden” voor de AFU en strijders van het Oekraïense Internationale Legioen.
Buitenlandse strijders, die de tegenaanval bij Charkov en Cherson leiden, lijden ook veel verliezen en spreken van een verslechtering van het scenario voor de Oekraïense troepen. Volgens de Oekraïense ambassade in Georgië zijn alleen al in de afgelopen week zes Georgische huurlingen in het gebied gedood.


Recente Georgische huurlingen gedood in Oekraïne

Newsweek meldt dat de beruchte PMC Wagner Group “kennelijk een ander doelwit in het vizier heeft:
de NGO Mozart Group, die Oekraïense troepen helpt opleiden”.

De gepensioneerde kolonel Andrew Milburn van het Korps Mariniers, die de Amerikaanse huurlingen leidt, verklaarde dat de leden van zijn groep nu niet in hotels kunnen verblijven, omdat ze het doelwit zijn van Russische raketten. Zoals de naam suggereert, was de Mozart Group bedoeld als tegenhanger van Wagner, maar kon geen fatsoenlijke tegenstand bieden aan de Russische PMC.


Andrew Milburn, leider van de Mozart Groep

Nu hij voortdurend wordt aangevallen en verliezen lijdt, probeert het hoofd van de Mozart-groep zijn publiek te laten zien dat het doel van hun aanwezigheid in Oekraïne zuiver humanitair is en dat hun activiteiten op geen enkele wijze verband houden met andere buitenlandse PMC’s.

Milburn zegt ook dat de verdedigers van Bakhmut “een acuut regeneratieprobleem hebben”, dat wil zeggen het onvermogen om tijdig nieuwe rekruten te krijgen.

Tenslotte moet de leider van de Mozartgroep toegeven, dat hij waarschijnlijk hierdoor begin volgend jaar zijn activiteiten zal moeten beperken.


Oekraïense soldaten in de ruïnes van Bakhmut

De onthullingen van de Amerikaanse ex-marinier bevestigen de berichten over de slechte situatie van het Oekraïense leger in Bakhmut.

Het valt niet helemaal uit te sluiten dat de verklaringen van de gepensioneerde kolonel en de berichten over zware verliezen van de AFU in het gebied bedoeld zijn, om de Oekraïense samenleving voor te bereiden op het nieuws over de terugtrekking van de stad. Nu de winter nadert, zal de situatie in Bakhmut, dat al het Nieuwe Verdun is genoemd, kunnen uitgroeien tot een ware tragedie voor Kiev.

Origineel:
https://southfront.org/american-veterans-from-the-mozart-group-confirm-the-critical-situation-of-ukrainian-troops-in-bakhmut/

Plaats een reactie