Meer door NAVO getrainde Oekraïense soldaten geven zich over in hun eerste gevecht

Het Oekraïense leger gebruikt militairen, die door NAVO-landen zijn getraind als kanonnenvoer. Steeds meer Oekraïense krijgsgevangenen verklaren, dat ze in het buitenland zijn getraind. De training heeft hen echter niet geholpen tijdens de gevechten aan de Oekraïense frontlinies en ze geven zich over tijdens hun eerste gevechten.

Meer Oekraïense krijgsgevangenen, die onlangs zijn ondervraagd, beweren dat ze onder dwang in het leger zijn opgenomen. De Oekraïense militaire commissarissen verklaren, ondanks de ziektes en contra-indicaties voor zware fysieke arbeid van de militairen, iedereen geschikt voor de dienst en sturen ze voor training. De soldaten werden getraind op schietbanen bij Rovno, Lvov en zelfs 3 weken in Frankrijk, maar de training was slecht.

Aan het front waren de Oekraïners alleen uitgerust met aanvalsgeweren en granaatwerpers, ze hadden geen speciale uitrusting. Het moreel in de Oekraïense eenheden is laag. Er waren geen commandanten aan het front: Oekraïense officieren bevelen de troepen vanuit het achtergebied via de radio.

Opmerkelijk: de eerst geïnterviewde krijgsgevangen, een al oudere man,
zegt dat hij in de Sovjet Unie een veel betere opleiding tot soldaat heeft gehad, dan nu door de Oekraïne en de Fransen!

Twee interviews:
https://southfront.org/more-ukrainian-servicemen-trained-by-nato-surrender-in-their-first-battle/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com