VS maakt zich ‘geen illusies’ over tegenoffensief Oekraïne – Pentagon

Perssecretaris Pat Ryder van het ministerie van Defensie geeft toe dat Kiev een zware strijd te wachten staat

Het Pentagon beseft dat het Oekraïense tegenoffensief geen gemakkelijke taak zal zijn, gezien de sterke verdedigingsposities van de Russische strijdkrachten, zei de Amerikaanse minister van Defensie Pat Ryder donderdag.

Ryder werd gevraagd om te reageren op de kritiek dat de VS te traag is geweest met het leveren van tanks, langeafstandsraketten en andere wapensystemen aan de troepen van Kiev, wat op zijn beurt het tegenoffensief van Oekraïne heeft vertraagd.

De perschef benadrukte dat de VS en hun bondgenoten “zeer agressief zijn geweest in het leveren van een verscheidenheid aan capaciteiten aan Oekraïne”, maar gaf toe dat het Pentagon “zich geen illusies maakt dat dit – de strijd waarin Oekraïne zich bevindt – een gemakkelijke strijd is”.

De perschef benadrukte dat de VS en hun bondgenoten “zeer agressief zijn geweest in het voorzien van Oekraïne van een verscheidenheid aan capaciteiten”, maar gaf toe dat het Pentagon “zich geen illusies maakt dat dit – de strijd waarin Oekraïne zich bevindt – een gemakkelijke strijd is”.

Ryder suggereerde dat het echte probleem is dat Rusland de tijd heeft gehad om een sterke verdediging op te bouwen in de gebieden die het controleert.

“Oekraïne gaat de strijd met hen aan en dat zal een zware strijd worden,” zei de functionaris.

Hij merkte op dat de VS “de Oekraïners al sinds 2014 traint” en dat Washington “erop vertrouwt” dat de strijdkrachten van Kiev “over aanzienlijke gevechtscapaciteit beschikken en dat ze die op een door hen gekozen moment en plaats zullen inzetten“.

Noot:
Alle goed opgeleide Oekraïense soldaten liggen allang onder de grond.
Het huidige bestand aan Oekraïense soldaten is slecht opgeleid en heeft een slechte moraal, omdat het soldaten zijn, die tegen hun wil zijn opgeroepen en weten dat ze enkel als kanonnenvoer moeten dienen.

Sinds het begin van het Oekraïense offensief zijn al 43.000 soldaten gesneuveld en zijn er onder andere 25 Leopard 2 tanks vernietigd.

Het valt iedere keer weer op, dat de hoogste beleidsmakers in de VS en NAVO veel te optimistisch zijn, wat betreft de huidige gevechtskracht van Oekraïense soldaten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com