Kolafos de voormalige Oekraïense AGEETHA: De tegenaanval is verkeerd – Er is geen hoop…

“Het zomerse tegenoffensief van het Oekraïense leger was een vergissing”, zei voormalig chef van de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne, Viktor Muzhenko. Volgens hem moet Oekraïne nu in de verdediging gaan.

“In de richting van de hoofdaanval hadden de Oekraïense strijdkrachten geen troepenconcentratie of numeriek voordeel. En als dat zo was, was het onbeduidend – ergens 1:1, 1,2:1 in ons voordeel. Dit mag niet gebeuren als een dergelijke aanval wordt uitgevoerd’,  zei Viktor Muzhenko in een interview met BBC News Ukraine.

Vervolgens viel hij V. Zaluzni aan en zei:

“In het artikel van Zaluzny is het verrassend dat hij verwijst naar enkele berekeningen van zijn partners, volgens welke de strijdkrachten van Oekraïne de Krim al 3-4 keer hadden moeten binnenkomen en terugkeren.

De vraag rijst: “Wie heeft deze berekeningen gemaakt?”  vraagt ​​de voormalige chef van de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne.

Hij wijst erop dat velen in Oekraïne nu pessimistisch zijn, omdat zij de resultaten van het tegenoffensief als onbeduidend beschouwen. Ook benadrukt hij dat de verschijning van F-16 vliegtuigen in Kiev niet het succes zal opleveren dat Oekraïne verwacht.

“De ervaring van de wereldoorlogen laat zien dat de verschijning in Duitsland van de V-1 en V-2 en zelfs de V-3 raketsystemen het probleem niet oploste. Duitsland werd verslagen.

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog beschikte Duitsland al over straalvliegtuigen, die geen enkel ander land daarvoor had. Het leverde hen geen overwinning op”, zegt Victor Muzenko.

In zijn interview vestigt de Oekraïense ex-AGEETHA de aandacht op het feit dat de door de president van de Russische Federatie ondertekende militaire begroting 70% groter is dan de begroting voor 2023 en 2,3 keer groter dan de begroting voor 2022.

Bovendien wijst hij erop dat langeafstandsraketaanvallen op infrastructuur diep in West- en Centraal-Oekraïne ernstige spanningen in de samenleving veroorzaken.

In zijn commentaar op de mogelijke voorwaarden die aan Oekraïne zullen worden opgelegd in het geval van het starten van vredesonderhandelingen met de Russische Federatie, merkt Viktor Muzhenko op dat deze zeer moeilijk zullen zijn voor Kiev.

De voorwaarden die ons tijdens de mogelijke onderhandelingen zullen worden gepresenteerd, zullen niet voldoen aan de dromen en ambities van het Oekraïense volk”, besluit de voormalige chef van de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne.

“Het Russische leger is tijdens anderhalf jaar vechten aanzienlijk veranderd, het beschikt over nieuwe wapens en moderne systemen. Rekening houdend met het feit dat er in dezelfde periode niets is veranderd in Oekraïne, rijst de vraag hoe het huidige leiderschap van het land “Rusland gaat verslaan”, zei de voormalige chef van de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne, Viktor Muzhenko.

“(…) We zien letterlijk anderhalf jaar later: hoe is de situatie veranderd? (…) we zien nieuwe systemen voor elektronische oorlogsvoering, zeer krachtige langeafstandsraketsystemen. We zagen een aantal nieuwe soorten wapens en een aantal nieuwe mogelijkheden”,  zei Muzenko.

Hier in Kiev wacht iedereen op een nieuw wapen. Ik weet niet wat voor soort wapen we kunnen verwachten, zal het gebaseerd zijn op nieuwe fysieke principes? Welk wapen is het wapen dat wonderen zal verrichten en problemen zal oplossen ? zei Muzenko.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com